Коли відбудеться перша в цьому році зустріч «Рамштайн»: у Міноборони ФРН назвали дату

Читать на русском
Найближче засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн відбудеться 20 січня.
фото ЕРА

Найближче засідання Контактної групи з оборони України у форматі Рамштайн відбудеться 20 січня 2023 року.

Про це повідомили у Міністерстві оборони Німеччини.

Повний склад рекордного пакету військової допомоги від США: яку зброю отримає УкраїнаУкраїна серед іншого отримає 50 БМП, 100 БТР, 18 САУ, бронеавтомобілі, боєприпаси та багато іншого. Все це потрібно, щоб вигнати російських окупантів геть з української землі

Як повідомляється, голова МО Німеччини Крістіна Ламбрехт поговорила із міністром оборони США Ллойдом Остіном. Вони обговорили, серед іншого, поточну військову ситуацію в Україні та військову підтримку ЗСУ.

«Тепер ми поставимо вогневу установку Patriot на додаток до самохідної броньованої зенітно-артилерійської системи GEPARD та ультрасучасної системи ППО IRIS-T, наданої Німеччиною, яка вже використовується в Україні. Зокрема, у великих міських центрах громадянське населення краще захищене від безжальних ударів російської авіації. Це посилить пакет Patriot, який буде надано Україні Сполученими Штатами», – наголосила Ламбрехт.

Нагадаємо, глава Міноборони України Олексій Резніков анонсував у 2023 році системні «подарунки» у військовій допомозі від партнерів.

У МЗС повідомляли, що вже йдуть переговори щодо постачання нових систем NASAMS, Iris-T, Crotale.

6 січня США оголосили про рекордний пакет воєнної допомоги для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: