Подоляк розповів про побоювання за безпеку Зеленського під час візиту до США

Читать на русском
Побоювання були й такі побоювання є завжди, тому що йде війна і росіяни можуть спробувати вбити українського президента
Зеленський і БайденAP Photo

Прийняття рішення про візит президента України Володимира Зеленського до США 21 грудня 2022 року було складним, оскільки існували великі побоювання за безпеку глави держави.

Про це розповів радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк в інтерв'ю телеканалу «Рада».

Куди президент Зеленський виїжджав із Києва під час повномасштабної війниЗа час повномасштабної війни Володимир Зеленський здійснив трохи більше десяти робочих поїздок – всі по Україні. Докладніше – на інфографіці.

Подоляк не став розкривати подробиці, але визнав, що побоювання були. І такі побоювання є завжди, тому що йде війна і росіяни можуть спробувати вбити українського президента.

«Я не думаю, що ми під час війни повинні обговорювати елементи безпеки президента. На мій погляд, вона ефективно забезпечується. Все продумується і тоді, коли він їде на передній край, і коли летів в США. Думаю, тут побоювання завжди є, тому що це війна, але все контролюється» - зазначив він.

⚡ Михайло ПОДОЛЯК: Коли закінчиться війна, якою буде Україна після перемоги та що буде з РосієюТСН

Нагадаємо, за даними західних ЗМІ, поїздка Зеленського в США була організована за лічені дні. Про неї знала тільки невелика група представників Білого Дому та інших високопоставлених чиновників адміністрації. Щоб уникнути витоку інформації та загроз безпеці велика частина спілкування з командою Зеленського відбувалася особисто, а посол США Бріджит Брінк зустрічалася безпосередньо з помічниками Зеленського в Києві.

Нагадаємо, 22 грудня Володимир Зеленський приїхав до США, де зустрівся з президентом Джо Байденом і виступив у Конгресі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: