Німеччина знову відклала термінове постачання танків Leopard в Україну

Читать на русском
У німецькому Бундестазі після 50-хвилинних дебатів вирішили знову відкласти термінове постачання танків Leopard для українських захисників.
LeopardФото – Wikipedia

У Німеччині знову відклали голосування за негайну передачу танків Leopard ЗСУ. Таке рішення прийняли на пленарному засідання Бундестагу.

Про це повідомляє Politico.

Зазначається, що Правоцентристський опозиційний блок Християнсько-демократичний союз/Християнсько-соціальний союз вимагають проголосувати за пропозицію Бундестагу. У ній закликають уряд Німеччини терміново дозволити експорт танків та бойових машин в Україну.

Словенія домовилася з Німеччиною щодо передачі танків Україні: деталі схемиЗгідно з угодою між країнами ЄС, німці передадуть словенцям важкі вантажні машини та автоцистерни для води.

Водночас канцлер Олаф Шольц виключав такі поставки, тому голосування могло б означати вотум недовіри його стратегії. За даними видання, він виступає проти постачання, доки інши західні союзники не почнуть експорт аналогічної важкої техніки та БМП в Україну.

Крім того, постачання Leopard вимагали політики з партнерів Шольца по коаліції, Зелених та ліберальної Вільно-демократичної партії (СвДП).

«Голосування щодо постачання зброї в Бундестазі ризикувало виявити фатальні тріщини в єдності уряду і навіть могло призвести до поразки Шольца в парламенті», – йдеться у повідомленні.

Після 50-хвилинних дебатів депутати вирішили направити пропозицію опозиції до комітетів із закордонних та економічних справ для подальшого обговорення. Такий крок затримує голосування на декілька тижнів.

Нагадаємо, що німецький уряд вирішив не постачати Україні бойові танки, тому що на навчання українських військових потрібен великий період часу.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що Німеччина зрештою дозволить постачання своїх танків Україні, але чинному німецькому уряду потрібен час, щоб пройти еволюцію до ухвалення такого рішення.

Президент Володимир Зеленський заявив, що тривалість війни росії проти України залежить від термінів постачання нашій країні зброї, а у Німеччини існує своєрідний «психологічний паркан» у питанні постачання танків та броньованої техніки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: