У СБУ розповіли, що буде із судовими справами Медведчука після його обміну

Читать на русском
Обмін нардепа Віктора Медведчука на українських військовослужбовців не перешкоджає розгляду його справ у суді та призначенню покарання, заявили у СБУ.
Фото Слово і діло

Обмін нардепа Віктора Медведчука, якого підозрюють у держзраді, на українських військовослужбовців не перешкоджає розгляду його справ у суді та призначенню покарання.

Про це заявив в. о. керівника Служби безпеки України Василь Малюк, повідомляє пресслужба відомства.

Зеленський розповів деталі обміну полоненимиВолодимир Зеленський підтвердив, що з російського полону 21 вересня вдалося звільнити 215 українських захисників. Президент також розповів деталі операції.

За його словами, обмін Медведчука на українських захисників не перешкоджає розгляду його справ у суді.

«Це стосується і ухвалення рішень, і призначення покарання, і конфіскації арештованого майна. Адже у такому разі застосовується процедура спеціального судового розгляду за відсутності обвинуваченого», - сказав Малюк.

«Медведчук – це не просто кум путіна, а якісно задокументований нами державний зрадник. Його провина повністю зафіксована у відповідних матеріалах, які зібрала СБУ. Крім того, під час роботи по справах Медведчука ми знешкодили не одну агентурну мережу, затримали багатьох державних зрадників та здобули велику кількість важливої інформації, яку використовуємо у контррозвідувальних заходах. А тепер завдяки обміну ми змогли витягнути з російського полону героїв, на яких так чекають вдома», – зазначив він.

Голова СБУ додав, що проведення обміну стало можливим завдяки змінам до чинного законодавства, які врегулювали відповідні правові механізми.

«Сам Медведчук також надав згоду на це. Тож суд задовольнив клопотання прокурора», - пояснили у відомстві.

Зазначимо, ще минулого тижня повідомлялося, що суд продовжив арешт Медведчуку до 14 листопада.

Нагадаємо, 21 вересня Україна повернула з російського полону 215 людей (108 бійців Азова). При цьому безпосередньо 200 захисників обміняли на Медведчука.

Всього, за даними СБУ, з початку повномасштабного вторгнення рф провели 20 таких звільнень, за результатами яких вдалося повернути з полону 802 українських полонених.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: