У Раді сподіваються знайти спосіб забрати в Медведчука мандат – Стефанчук

Читать на русском
У Раді сподіваються знайти механізм для позбавлення Віктора Медведчука депутатського мандата.
ssu.gov.ua

У Раді сподіваються знайти механізм для позбавлення Віктора Медведчука депутатського мандата.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук про це повідомив під час брифінгу в Києві, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

Він зазначив, що хоче позбавити Медведчука депутатського мандата, Конституція України передбачає сім підстав для цього.

Обмін полоненими: чому в росії так хотіли здобути МедведчукаРосійська влада дуже хотіла роздобути Медведчука, саме тому вони пішли на обмін, коли за кума путіна віддали 200 українських військових

«У період воєнного стану зміни до Конституції не можна вносити. Ми сподіваємося, що знайдемо одну із семи підстав і організуємо все, щоб і він, і йому подібні перестали бути народними депутатами України», – заявив спікер парламенту.

Нагадаємо, 21 вересня з російського полону вдалося звільнити 215 захисників та захисниць України. Зокрема, 108 бійців полку «Азов». Це підтвердив президент Володимир Зеленський. У свою чергу, Україна віддала росії підозрюваного у держзраді кума путіна Віктора Медведчука.

У Washington Post заявляли, що російський президент володимир путін особисто наполіг на тому, щоб полонених з «Азовсталі» обміняли на Віктора Медведчука. Про негативні наслідки його попереджала ФСБ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: