ФСБ була проти обміну «азовців» на Медведчука, але путін наполіг – WP

Читать на русском
ФСБ була проти того, щоб обмінювати бійців полку Азов на Віктора Медведчука. Одна володимир путін наполіг на цьому.
Медведчук і путінФото – AP

Російський президент володимир путін особисто наполіг на тому, щоб полонених з «Азовсталі» обміняли на Віктора Медведчука. Про негативні наслідки його попереджала ФСБ.

Про це повідомляє Washington Post з посиланням на американських та українських чиновників, які захотіли залишитися анонімними.

За словами джерел, путіна попереджали, що подібний обмін спричинить негативну реакцію серед росіян.

Трибунал для росії та звільнення полонених: що Зеленський обіцяв протягом сьомого місяця війниЯкі обіцянки Володимир Зеленський давав упродовж сьомого місяця війни – у матеріалі Слово і діло. Президент говорив про держбюджет-2023, обмін полоненими та міжнародний трибунал для росії.

«В Україні дуже багато раділи, що повернули додому доблесних воїнів, а в Москві дуже багато хто з огидою побачив, що для путіна дійсно важливо», – сказали виданню.

Російську ФСБ стурбувало те, щоб рф відпускає на свободу у 4 рази більше полонених, аніж українська сторона. Зокрема, були проти і через те, що доведеться відпустити бійців полку «Азов».

«ФСБ була категорично проти. Вони усвідомлювали наслідки того, як угода буде виглядати для громадськості», – додали джерела.

Зазначається, що посередниками у переговорах були російськихй бізнесмен Роман Абрамович та саудівський принц Мохаммед бін Салман. За словами співрозмовників видання, їх обох мотивувала можливість покращити відносини з Заходом.

Нагадаємо, 21 вересня з російського полону вдалося звільнити 215 захисників та захисниць України. Зокрема, 108 бійців полку «Азов». Це підтвердив президент Володимир Зеленський.

У свою чергу, Україна віддала росії підозрюваного у держзраді кума путіна Віктора Медведчука.

Глава держави зізнався, що найскладніше було повернути командирів Сергія Волинського, Святослава Паламаря, Дениса Прокопенка, Олега Хоменка та Дениса Шлега. В обмін на них віддали 55 окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: