Посол розповів, у яких умовах перебувають командири з «Азовсталі» в Туреччині

Читать на русском
Звільнені з російського полону командири з Азовсталі перебувають у комфортних умовах і чекають прибуття рідних на Новий Рік.
president.gov.ua

Звільнені з російського полону командири з «Азовсталі» перебувають у комфортних умовах і чекають прибуття рідних на Новий Рік.

Про це посол України в Туреччині Василь Боднар розповів у коментарі «Радіо Свобода».

Він зазначив, що військові забезпечені медикаментами, харчуванням і спортивними тренажерами. Їхній стан після російського полону покращився. Проте військовим обмежено пересування і вільний доступ до комунікацій із зовнішнім світом. Зокрема, це пов'язано із питаннями їхньої безпеки.

«Це насамперед пов'язано із питаннями безпеки, оскільки є інформація про загрозу їх фізичного знищення. І друге – це умови подальших обмінів, оскільки багато наших героїв перебувають надалі у російських застінках, і нам потрібно проводити роботу з їх звільнення», – зазначив Боднар.

Також посол висловив сподівання, що буде час, щоб захисники з'явилися публічно і продемонстрували відмінність між тим, як вони виглядали, коли були звільнені з полону, і сьогодні.

Нагадаємо, 21 вересня з російського полону вдалося звільнити 215 захисників та захисниць України. Зокрема, 108 бійців полку «Азов».

Своєю чергою, Україна віддала росії підозрюваного у держзраді кума путіна Віктора Медведчука.

Глава держави зізнався, що найскладніше було повернути командирів Сергія Волинського, Святослава Паламаря, Дениса Прокопенка, Олега Хоменка та Дениса Шлега. В обмін на них віддали 55 окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: