Зведення Генштабу: авіація ЗСУ за день завдала 13 ударів по позиціях росіян

Читать на русском
Згідно з даними Генштабу, російські окупаційні війська протягом доби здійснили 35 авіаційних ударів.
Генштаб ЗСУ

Авіація Сил оборони України завдала по районах розташування російських загарбників 13 ударів, а підрозділи українських ракетних військ й артилерії зі свого боку уразили два райони зосередження живої сили та військової техніки ворога.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у зведенні.

Згідно з даними Генштабу, російські війська протягом доби здійснили 35 авіаційних ударів. Зокрема, ворог застосував безпілотники «Шахед-136» — усі були збиті підрозділами Сил оборони України.

Також протягом доби загарбники здійснили 16 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема по дитячій лікарні міста Херсон.

У новорічну ніч українська ППО знищила 45 «шахедів»Сили протиповітряної оборони у ніч на 1 січня збили 45 ворожих дронів іранського виробництва Shahed-131/136.

Зазначається, що небезпека здійснення ворогом авіаційних і ракетних ударів залишається на всій території України. Громадян закликають не ігнорувати сигналів повітряної тривоги.

«Противник, який тільки за вчора втратив 760 осіб убитими, продовжує спроби наступальних дій на Бахмутському та намагається покращити тактичне положення підрозділів своїх військ на Куп’янському, Лиманському та Авдіївському напрямках. На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обороняється, а на Херсонському — перегруповує війська», — зазначили в Генштабі.

Як повідомляється, на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка стабільна, ознаки формування наступальних угруповань противника не виявлені.

На Сіверському та Слобожанському напрямках артилерійських обстрілів з боку загарбників зазнали райони населених пунктів Бучки і Ясна Поляна Чернігівської області, Нововасилівка, Винторівка, Чернацьке, Уланове, Студенок, Ходине, Іскрисківщина, Краснопілля й Угроїди Сумської області, а також Мороховець, Зелене, Стариця, Огірцеве, Мала Вовча, Мілове, Вовчанськ, Дворічна, Московка та Кам’янка Харківської області.

На Куп’янському напрямку росіяни обстріляли райони Масютівки, Орлянського, Кислівки, Котлярівки та Крохмального Харківської області, а також Вільшан і Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку під вогневе ураження російських військ потрапили Площанка, Невське, Ямполівка, Торське та Діброва Луганської області.

На Бахмутському напрямку від ворожого вогню різнокаліберної артилерії постраждали райони понад 15 населених пунктів, серед яких — Спірне, Білогорівка, Соледар, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Курдюмівка, Дружба, Майорськ й Озерянівка Донецької області.

На Авдіївському напрямку загарбники вкотре обстріляли Водяне, Авдіївку, Красногорівку, Мар’їнку й Новомихайлівку Донецької області.

На Новопавлівському напрямку війська російської федерацїі завдали вогневого впливу по Времівці, Великій Новосілці, Пречистівці, Вугледару та Микільському Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворожий вогонь фіксувався біля понад 15 населених пунктів. Серед них — Времівка, Зелене Поле та Новопіль Донецької області, Ольгівське, Полтавка, Дорожнянка, Залізничне, Чарівне й Новоданилівка Запорізької області та Новосілка Херсонської області.

Рф вперше застосувала для ударів по Україні ракетоносії з Каспію – ГуменюкРосійські війська вперше застосували для ударів по Україні ракетоносії у Каспійському морі, це може свідчити про проблеми з логістикою супротивника на Чорноморському узбережжі.

На Херсонському напрямку від вогню загарбників постраждала цивільна інфраструктура Гаврилівки, Дудчанів, Качкарівки, Республіканця, Берислава, Львового, Іванівки, Інгульця, Інженерного, Антонівки та Херсона.

Встановлено, що з метою дестабілізації гуманітарної ситуації на тимчасово захоплених територіях Херсонської області та примушення місцевого населення до «добровільної евакуації» російські війська обстрілюють з мінометів Олешки, Голу Пристань, Плавні, а також дачні поселення між вказаними населеними пунктами.

У тимчасово окупованому Криму тривають заходи «мобілізації». За інформацією Генштабу, військові комісаріати розпочали перевірку списків осіб, які ще не брали участі у повномасштабному вторгненні в Україну та підлягають призову за «мобілізацією» у 2023 році.

Нагадаємо, що за минулу добу, 31 грудня, українські військові ліквідували 760 окупантів. Всього з початку повномасштабного вторгнення знищили понад 106 тисяч російських військових.

На півдні бійці ЗСУ просуваються в роботі і вже досягли певних результатів. Позитивні новини з фронту є, але поки що їх не можна озвучувати.

Також стало відомо, що бійці ППО під час новорічного удару використали комплекси NASAMS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: