Авіація ЗСУ завдала більш ніж 10 ударів по позиціях окупантів – Генштаб

Читать на русском
Ворожі війська зосереджують зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Запорізькому напрямках.

Ворожі війська зосереджують зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Запорізькому напрямках. Також окупанти намагаються покращити тактичне становище на Лиманському та Авдіївському напрямках.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ в четвер, 29 грудня.

Ще «два-три» обстріли і все: прогнози щодо вичерпання ракетного запасу росіїЗа останніми оцінками, у росії залишилося ракет на кілька масованих атак. Прогнози щодо вичерпання ракетного запасу рф – на інфографіці.

На Куп'янському та Новопавлівському – ворог веде активну оборону. На Херсонському напрямку проводить перегрупування військ на інші напрями, посилюється підрозділами територіальних військ, веде оборонну позиційну.

Вранці російські окупанти завдали масованого ракетного удару по території України. Противник здійснив пуски крилатих ракет повітряного та морського базування, зенітних керованих ракет у ЗРК С-300 по об'єктах енергетичної та цивільної інфраструктури у східних, центральних, західних та південних регіонах України. За уточненими даними, було застосовано 69 крилатих ракет. Сили оборони України знищили 54 із них.

Також протягом дня противник завдав 10 ракетних, 23 авіаційних ударів і здійснив 14 обстрілів із РСЗВ по позиціям ЗСУ та населеним пунктам по лінії зіткнення.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка стабільна. Ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, ознак формування їм наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському - противник обстріляв райони населених пунктів Липівка та Грем'ячко Чернігівської області; Будки, Іскрисківщина та Запсілля - Сумський та Гур'єв, Сотницький Козачок, Стрілка, Зелене, Огірцеве, Гатище, Колодязне, Рідкодуб, Новомлинськ у Харківській області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках вогневого ураження зазнали райони 19 населених пунктів. Серед них – Куп'янськ, Колярівка, Табаївка, Кліщівка та Лозова Харківської області та Новоєгорівка, Ковалівка, Майданчик, Макіївка, Невське та Діброва у Луганській області.

На Бахмутському напрямку обстріляно понад 15 населених пунктів. Зокрема, Андріївку, Спірне, Берестове, Білогорівку, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївку, Курдюмівку та Ступочки Донецької області.

На Авдіївському напрямку були обстріляні Орлівка, Авдіївка, Водяне, Веселе, Невельське, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку противник обстріляв Времівку, Новоукраїнку, Пречистівку та Вугледар Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог здійснив обстріл позицій ЗСУ з танків, мінометів та ствольної артилерії у районах понад 35 населених пунктів. Серед них – Малинівка, Білогір'я, Мала Токмачка та Малі Щербаки Запорізької області та Зміївка, Антонівка, Зеленівка, Дніпровське, Велике в Херсонській області.

У місті Донецьк загарбники організували вивіз медичного обладнання та медичних працівників із Донецької обласної клінічної лікарні імені Калініна до Маріуполя. 28 грудня, внаслідок вогневої поразки підрозділами Сил оборони ворожих позицій у районі Бердянська Запорізької області, ліквідовано понад 50 окупантів.

Українська авіація завдала 12 ударів по районах зосередження загарбників та удару по позиції зенітно-ракетного комплексу противника. Наші ракетники та артилеристи за поточну добу вразили 4 пункти управління та 3 райони зосередження живої сили окупантів.

За інформацією української розвідки, ракетний потенціал росії вичерпується, збільшується інтервал обстрілів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: