СБУ повідомила меру Полтави про підозру у поширенні інформації про розміщення ЗСУ

Читать на русском
Олександр Мамай, за даними СБУ, поширив інформацію, яка не розміщувалась у відкритому доступі ні Генштабом, ні Міноборони, ні іншими уповноваженими державними органами.

Служба безпеки України повідомила меру Полтави Олександру Мамаю про підозру щодо несанкціонованого поширення інформації про розміщення підрозділів ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану.

Це стаття 114-2 Кримінального кодексу України.

Кого з українських чиновників після 24 лютого запідозрили у держзраді та пособництві росіїКолишні та чинні народні депутати, міністри, мери та інші відомі чиновники, які стали підозрюваними у держзраді після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

«За даними слідства, фігурант поширив дані, які не розміщувалися у відкритому доступі ні Генеральним штабом ЗСУ, ні Міноборони, ні іншими уповноваженими державними органами. Досудове розслідування проводять слідчі Полтавського управління СБУ за процесуального керівництва обласної прокуратури», – розповіли в СБУ.

За цією статтею може загрожувати позбавлення волі на строк до 12 років.

Нагадаємо, минулого року Мамая внесли до бази «Миротворця» за висловлювання про «братовбивчу війну» на Сході України в ефірі на телебаченні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: