Вирок ексслідчому Генпрокуратури: Верховний суд розгляне скаргу

Читать на русском
Касаційна інстанція відкрила провадження за скаргою захисника колишнього працівника Генпрокуратури на оголошений вирок.

Верховний суд розгляне скаргу на вирок, яким колишнього слідчого Генеральної прокуратури України Олексія Алфімова визнали винуватим у крадіжці талонів на пальне і призначили йому 6 місяців арешту. Однак через закінчення строків давності його звільнили від покарання.

Про це йдеться в рішенні Касаційного кримінального суду від 22 грудня, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою захисника на вирок Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 7 жовтня 2022 року щодо (Олексія Алфімова – ред.)», – ідеться в ухвалі.

Як відомо, 14 липня 2021 року антикорупційний суд виправдав ексслідчого Генпрокуратури Алфімова від звинувачень у заволодінні майном. САП інкримінувала обвинуваченому саме заволодіння талонами на пальне, а не крадіжку їх, оскільки він використав службове становище – був слідчим і виконував службові обов'язки під час обшуку квартири, де і взяв ці талони.

Однак АП ВАКС визнала Алфімова винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України (крадіжка). Також йому призначили покарання у виді арешту на строк 6 місяців, але звільнили від покарання через закінчення строків давності.

Нагадаємо, за версією сторони обвинувачення, у травні 2016 року співробітники ГПУ розпочали розслідували справу відносно голови Свидівоцької сільради Черкаської області щодо можливого одержання хабара у сумі 184 тисяч доларів за виділення 6,5 га землі.

До групи слідчих у цій справі був включений обвинувачений Алфімов. 29 липня він проводив обшук у помешканні голови Свидівоцької сільради. Під час обшуку він знайшов 23 скретч-картки на бензин марки А-92 «Авіас» номіналом по 15 літрів кожна (усього на 345 літрів). Вартість цих скретч-карток – 5865 грн. Вони належали сільраді, але зберігалися вдома у сільського голови Після обшуку картки на бензин зникли.

Згодом ці картки були зафіксовані на одній із автозаправок Києва, оскільки Алфімов неодноразово заправляв ними автомобіль.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: