Колонія для екссуддів Києва: Верховний суд розгляне скаргу на вирок

Читать на русском
Касаційна інстанція відкрила провадження за скаргою захисника засудженого колишнього служителя Феміди на обвинувальний вирок.
Андрій Новак

Верховний суд розгляне скаргу на вирок, яким колишніх суддів Голосіївського районного суду Києва Андрія Новака та Олександра Білика засудили до 7,5 та 7 років позбавлення волі відповідно.

Таке рішення 13 грудня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою захисника на вирок Вищого антикорупційного суду від 03 лютого 2022 року та ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 11 липня 2022 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС засудив екссуддів Новака та Білика до 7,5 та 7 років позбавлення волі відповідно. Новака суд позбавив права обіймати посаду судді протягом 3 років з конфіскацією всього майна, а Білику – лише конфіскацію.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, екссуддя Новак за посередництва колишнього судді цього ж суду Білика отримали неправомірну вигоду у розмірі 8000 доларів за ухвалення рішення у цивільній справі. Крім того, під час обшуку у підозрюваного було виявлено вогнепальну зброю та бойові припаси без передбаченого законом дозволу.

Дії судді кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 (прохання надати та одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади та службового становища, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище) та ч. 1 ст. 263 (носіння вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу) КК України.

Дії посередника кваліфіковано за ч.ч. 4, 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України (підбурювання та пособництво у проханні надати та в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади та службового становища, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: