Справа екссудді Галічого: Верховний суд скасував рішення Апеляційної палати

Читать на русском
Касаційна істанція частково задовольнила скарги сторони захисту на рішення АП ВАКС, яким засудили колишнього служителя Феміди.
Вадим Галічий

Верховний суд скасував рішення Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, яким до 2,5 років позбавлення волі засудили звільненого суддю Жовтневого районного суду міста Дніпра Вадима Галічого.

Таке рішення 2 грудня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Галічого визнали винним у зловживанні впливом і призначили йому покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки 6 місяців із позбавленням права займати посади у судах, правоохоронних органах, адвокатурі строком на 3 роки. Водночас Апеляційна палата ВАКС зменшила покарання до 2,5 років позбавлення волі. На ці рішення сторона захисту подала касації.

«Касаційні скарги засудженого (Вадима Галічого – ред.) та його захисника задовольнити частково. Ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 07 червня 2021 року щодо (Вадима Галічого – ред.) скасувати і призначити новий розгляд у суді апеляційної інстанції», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією слідства, суддя Галічий вимагав та одержав неправомірну вигоду в розмірі 10 тисяч доларів за вплив на службових осіб Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області. Суддя нібито пообіцяв, що допоможе вирішити питання про непритягнення особи до кримінальної відповідальності.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: