Верховний суд передав до ВАКС справу «бензинового» ексслідчого ГПУ

Читать на русском
Верховний суд задовольнив клопотання прокурора про передачу справи ексслідчого Генпрокуратури до ВАКС.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Верховний суд передав до Вищого антикорупційного суду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього слідчого в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України Олексія Алфімова в заволодінні картками на бензин.

Таке рішення 23 жовтня ухвалила колегія суддів Касаційного кримінального суду за результатами розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Як встановили детективи НАБУ, у травні 2016 року співробітники Генпрокуратури розпочали розслідували справу відносно голови Свидівоцької сільради Черкаської області щодо можливого одержання хабара у сумі 184 тисяч доларів за виділення 6,5 га землі.

До групи слідчих у цій справі був включений обвинувачений Алфімов. 29 липня він проводив обшук у помешканні голови Свидівоцької сільради. Під час обшуку він знайшов 23 скретч-картки на бензин марки А-92 «Авіас» номіналом по 15 літрів кожна (усього на 345 літрів). Вартість цих скретч-карток – 5865 грн. Вони належали сільраді, але зберігалися вдома у сільського голови, що пояснюють відсутністю сейфу в його робочому кабінеті. Після обшуку картки на бензин зникли. Голова сільради повідомив правоохоронців.

Згодом ці картки були зафіксовані на одній із автозаправок Києва, оскільки Алфімов неодноразово заправляв ними автомобіль. Причому офіційно власного авто ексслідчий не має. Одну з карток використала його дружина.

Нагадаємо, ВАКС розгляне справу Львівського бронетанкового заводу. Раніше до цього суду передали справу судді, який відстрілювався від НАБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: