6 років колонії: Верховний суд підтвердив вирок екссудді

Читать на русском
Касаційна інстанція залишила без змін вирок, яким засудили до позбавлення волю колишню судді з Київщини.

Верховний суд залишив без змін вирок, яким засудили колишню суддю Броварського міськрайонного суду Київської області Ганну Білик до 6 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«14 грудня 2022 року Касаційний кримінальний суд Верховного Суду постановив залишити без змін вирок Вищого антикорупційного суду від 03.06.2021 та ухвалу Апеляційної палати ВАКС від 18.01.2022, якими суддю Броварського міськрайонного суду Київської області Г. Білик засуджено до 6 років позбавлення волі з конфіскацією належного їй автомобіля та земельної ділянки та позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій та адміністративно-господарських функцій, строком на 3 роки», – інформує САП.

Нагадаємо, влітку 2021 року Вищий антикорупційний суд визнав суддю Білик винуватою у хабарництві і засудив її до 6 років позбавлення волі. 18 січня 2022 року апеляційна палата ВАКС залишила цей вирок без змін і він набув чинності. Водночас Білик приховувалась від виконання вироку, за що її затримали.

За версією суду, суддя Броварського міськрайонного суду Київської області Білик вимагала гроші у приватного підприємства за винесення уточнювального рішення на його користь у справі про вилучення 13,5 тонн пального органами Державної фіскальної служби. Свої «послуги» суддя оцінила у 1000 євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: