Заволодіння майном під час обшуку: виправдали ексслідчого ГПУ

Читать на русском
Вищий антикорупційний суд виправдав колишнього слідчого в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України Олексія Алфімова у справі про заволодіння картками на бензин.
Фото Слово і діло

Вищий антикорупційний суд виправдав колишнього слідчого в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України Олексія Алфімова, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачувала у заволодінні картками на бензин, вилучених під час обшуку.

Про це повідомляє пресслужба САП.

Затримано експрокурора ГПУ, який хотів купити посаду в НАБУДетективи НАБУ затримали експрокурора ГПУ Олександра Матюшка, засудженого до двох років в'язниці за спробу дати 10 тис. доларів в обмін на посаду в НАБУ.

«САП оскаржить вирок ВАКС від 14 липня, яким колишнього слідчого Генпрокуратури визнано невинуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України. САП не погоджується з виправдувальним рішенням суду першої інстанції та, після отримання повного тексту вироку, оскаржить його в апеляційний палаті ВАКС», – інформує прокуратура.

Як відомо, у травні 2016 року співробітники Генпрокуратури розпочали розслідували справу відносно голови Свидівоцької сільради Черкаської області щодо можливого одержання хабара у сумі 184 тисяч доларів за виділення 6,5 га землі.

До групи слідчих у цій справі був включений обвинувачений Алфімов. 29 липня він проводив обшук у помешканні голови Свидівоцької сільради. Під час обшуку він знайшов 23 скретч-картки на бензин марки А-92 «Авіас» номіналом по 15 літрів кожна (усього на 345 літрів). Вартість цих скретч-карток – 5865 грн. Вони належали сільраді, але зберігалися вдома у сільського голови Після обшуку картки на бензин зникли.

Згодом ці картки були зафіксовані на одній із автозаправок Києва, оскільки Алфімов неодноразово заправляв ними автомобіль.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року справу «бензинового» ексслідчого ГПУ Алфімова Верховний суд передав до ВАКС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: