Лавров заявив, що США «погрожують усунути путіна»

Читать на русском
Лавров заявив, що у США нібито погрожують фізично усунути володимира путіна. Глава МЗС рф не уточнив, від кого виходить загроза.

Міністр закордонних справ росії Сергій Лавров заявив, що в США нібито погрожують завдати по кремлю «обезголовлювального удару, що може означати фізичне усунення володимира путіна».

Таку заяву російський міністр зробив у інтерв'ю ТАРС.

Путін вперше публічно назвав бойові дії проти України «війною» – CNNПутін уперше публічно назвав вторгнення в Україну війною. Місцевий російський депутат уже вимагав порушити кримінальну справу проти президента.

«Далі всіх пішли у Вашингтоні: там якісь «неназвані офіційні особи» з Пентагону фактично пригрозили завдати по Кремлю «обезголовлювального удару», по суті, йдеться про загрозу фізичного усунення глави російської держави. Якщо такі ідеї насправді кимось виношуються, цей хтось має дуже добре подумати про можливі наслідки таких планів», – заявив Лавров.

Він не уточнив, кого має на увазі. Але російські ЗМІ пишуть, що наприкінці вересня у журналі Newsweek вийшла стаття, автори якої з посиланням на військові джерела повідомили, що США розглядають можливі варіанти відповіді у разі застосування росією ядерної зброї. Серед них – «обезголовлювальний удар» по кремлю.

Крім того, Лавров в інтерв'ю заявив, що президент України Володимир Зеленський «договорився до вимоги превентивних ядерних ударів країн НАТО по росії».

Нагадаємо, раніше путін заявив про наростаючу загрозу ядерної війни. Але росія, за його словами, не застосує таку зброю першою.

Путін також пообіцяв і надалі розвивати ядерну тріаду росії як «гарантію збереження суверенітету та територіальної цілісності країни».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: