Онкологія, Паркінсон чи шизофренія: чим за різними версіями може бути хворий путін

Читать на русском

Володимир путін, як будь-який диктатор, хоче жити і правити вічно. Паралельно зі створенням іміджу «альфа-самця» в росії вживають безпрецедентні заходи для збереження його здоров'я – карантин, постійний супровід медиків, зведення особистих зустрічей до мінімуму, а якщо їх не уникнути, то лише за шестиметровим столом (до речі, нинішня ситуація, в якій опинився путін, є наслідком такої ізоляції). Цього року путіну виповнилося 70, і ЗМІ та розвідка західних країн намагаються під час його рідкісних виходів на публіку знайти ознаки якоїсь недуги. Вже мало хто сумнівається, що російський президент хворий як мінімум на манію величі, але які ще в нього можуть бути діагнози – «Слово і діло» зібрало версії.

Найпоширеніша версія, на що може бути хворий путін – звичайно, онкологія. Після початку повномасштабної війни видання Daily Mail з посиланням на близькі до кремля джерела та розвідку писало, що неадекватну поведінку президента росії можна пояснити дією стероїдів, які використовують для лікування раку, або деменцією чи хворобою Паркінсона.

Про те, що у путіна кілька «тяжких хвороб», у тому числі рак, говорив і керівник української розвідки Кирило Буданов. Версію з онкологією, на основі спілкування з близькою до путіна людиною, підтверджував також журналіст-розслідувач Христо Грозєв.

За даними видання Newsweek, яке посилалося на представників американської розвідки, путін у квітні «пройшов курс лікування від запущеної стадії раку».

Видання The Sun, теж із посиланням на джерела у розвідці, стверджує, що у путіна діагностували ранню стадію хвороби Паркінсона та рак підшлункової залози. Повідомляється, що путіна «регулярно накачують всілякими важкими стероїдами та інноваційними знеболюючими ін'єкціями, щоб зупинити поширення хвороби».

Професор ендокринології Оксфордського університету Ешлі Гроссман також вважає, що президент рф може приймати стероїди. За словами Гроссман, путін, який завжди був підтягнутим, в останні пару років став кушінгоїдної зовнішністі – обличчя та шия опухли.

Влітку було помічено інші зміни у стані путіна – кульгавість і нерухомість правої руки, а на деяких зустрічах президент сидів згорбивших і вчепившись однією рукою за стіл.

Цікаві подробиці того, як путін стежить за здоров'ям стали відомі з розслідування російського видання «Проект». По-перше, журналісти зазначили, що російський президент цікавиться нетрадиційною медициною, а по-друге, його в поїздках супроводжує величезна бригада лікарів, зокрема хірург-фахівець з раку щитовидної залози, нейрохірург, інфекціоніст, лор, дерматовенеролог.

Періодично, йдеться у розслідуванні, кількість медиків поруч із путіним збільшується. Журналісти стверджує, що путіну також проводили або операцію, або дуже серйозну процедуру, швидше за все, в області спини.

Занепокоєність путіна своїм здоров'ям підтвердило також розслідування ВВС. Журналісти з'ясували, що на Східний економічний форум у вересні російського президента супроводжували аж 12 лікарів – і це набагато більше, ніж роками раніше.

Діють також безпрецедентні карантинні заходи для тих, хто бажає зустрітися з президентом. Щоб взагалі потрапити до карантину, потрібно за дві доби здати аналіз крові на антитіла до коронавірусу. А безпосередньо під час карантину потрібно протягом 12 діб чотири рази здати ПЛР-тест, на 12-й день – ще раз кров на антитіла. Можуть брати також додаткові аналізи – на грип, стафілокок та глисти.

Зазначимо, за словами представника ГУР Вадима Скібіцького, у путіна спостерігаються ознаки шизофренії.

Нагадаємо, колишній британський шпигун Крістофер Стіл раніше заявив, що володимир путін «серйозно хворий». А ексглава МІ-6 сер Річард Дірлав заявив, що російський президент вже 2023 року піде з влади через стан здоров'я.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: