Путін вперше публічно назвав бойові дії проти України «війною» – CNN

Читать на русском
Путін уперше публічно назвав вторгнення в Україну війною. Місцевий російський депутат уже вимагав порушити кримінальну справу проти президента.
Фото: AP

Президент росії володимир путін у четвер, 22 грудня, використав слово «війна» стосовно того, що відбувається в Україні. Він уперше публічно відхилився від використання терміну «спеціальна військова операція», яким у рф називають вторгнення в Україну.

Про це пише CNN.

«Наша мета – не розкручувати цей маховик військового конфлікту, а, навпаки, закінчити цю війну, ми цього прагнемо і прагнутимемо», – заявив путін журналістам після засідання щодо молодіжної політики.

Онкологія, Паркінсон чи шизофренія: чим за різними версіями може бути хворий путінЗа різними версіями, у володимира путіна діагностували рак – щитовидної залози або підшлункової – або хворобу Паркінсона. Є також думка, що російський диктатор має ознаки шизофренії.

Використання слова «війна» для опису вторгнення в Україну фактично заборонено в росії з березня після того, як путін підписав закон про фейки про армію.

Тож використання путіним цього слова не залишилося непоміченим, зазначає телеканал. Муніципальний депутат із Санкт-Петербурга Микита Юферєв звернувся до російських правоохоронців з вимогою порушити кримінальну справу стосовно путіна за статтею про поширення «фейків» про російську армію.

«Указу про припинення спецоперації не було, війна не оголошувалась. За такі слова про війну засудили вже кілька тисяч людей», – написав Юферєв.

Офіційний представник США повідомив CNN, що слова путіна, за попередньою оцінкою, не були навмисними і були обмовкою. Але у Штатах уважно стежитимуть за тим, що найближчими днями скажуть про це у кремлі.

Нагадаємо, кілька тижнів тому путін заявив, що його повномасштабна війна проти України «йде стабільно і жодних проблем немає».

За версією Atlantic Council, путін став найбільшим невдахою року практично за всіма параметрами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: