ЗМІ заявили, що путін отримує лише ту інформацію, яку бажає чути

Читать на русском
За даними ЗМІ, президент росії володимир путін отримує лише ту інформацію, яку сам бажає чути. Тому він розуміє реальний стан подій.
Володимир путінФото – AP

Російський диктатор володимир путін створив таку структуру влади, що отримує лише ту інформацію, яку сам бажає чути.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

За інсайдерською інформацією, щоранку путін нібито отримує письмовий брифінг про «спеціальну операцію» в Україні. Однак всі дані ретельно перевіряють, щоб підкреслити успіхи російських військових та зменшити їхні провали.

Реабілітація іміджу: в ISW розповіли, як кремль «відбілює» путінаВ росії намагаються відбілити володимира путіна та міністерство оборони. Зокрема, для цього розголошували зустріч путіна з об'єднаним штабом зс рф.

«Оновлення Battlefield потрапляють на стіл путіна зазвичай через кілька днів, тому вони часто є неактуальними. Військові командири підпорядковуються ФСБ, наступнику КДБ, яка редагує звіти для експертів у Раді безпеки, а ті передають їх секретарю Ради Миколі Патрушеву, головному «яструбу», який допоміг переконати путіна напасти на Україну», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що російський лідер довго відмовлявся від користування інтернетом, тому що боявся цифрового стеження. Це робить його більш залежним від брифінгових документів, складених ідеологічно орієнтованими радниками.

Водночас речник путіна Дмитро Пєсков спростовує наведені факти.

«Президент так само, як і раніше, має кілька каналів отримання інформації. Будь-які заяви про те, що він отримує спотворену інформацію, не відповідають дійсності», – сказав він.

Зазначається, що російські офіційні особи, проурядові журналісти та аналітики впродовж кількох місяців намагалися особисто донести до президента рф інформацію про провали у війні. Вони вважають, що путіну бракує чіткою картини воєнного конфлікту, а сам він не розуміє реального стану подій як усередині країни, так і за її межами.

Нагадаємо, путін у четвер, 22 грудня, використав слово «війна» стосовно того, що відбувається в Україні. Він уперше публічно відхилився від використання терміну «спеціальна військова операція», яким у рф називають вторгнення в Україну.

Він також намагається зняти з себе відповідальність за ведення тривалої війни проти України. Зокрема, тому він частіше говорить, що росія прагне припинити бойові дії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: