Путін заявив про прагнення якнайшвидшого завершення війни в Україні

Читать на русском
Росія прагне закінчити війну в Україні – чим швидше, тим краще заявив путін. Також він знову закликав до мирних переговорів.

Росія не хоче розкручувати та затягувати «воєнний конфлікт». Кремль нібито прагне закінчити війну в Україні – чим швидше, тим краще.

Таку заяву зробив президент росії володимир путін у четвер, 22 грудня, пишуть російські ЗМІ.

Atlantic Council: путін – найбільший невдаха року практично за всіма параметрамиAtlantic Council називає рішення путіна вторгнутися в Україну однією з найбільших геополітичних помилок сучасної доби. В результаті диктатор став міжнародним ізгоєм, а репутація його країни як військової наддержави розірвана на шматки.

«Наша мета – не розкручувати цей маховик військового конфлікту, а, навпаки, закінчити цю війну, ми цього прагнемо і прагнутимемо. Щоби це було закінчено. І що швидше, то краще, звичайно», – заявив путін.

Також він прокоментував хід бойових дій в Україні та вкотре закликав Київ до переговорів.

«Ну а щодо того, що і як відбувається... Я вже багато разів говорив: інтенсифікація бойових дій веде до невиправданих втрат», – зазначив президент рф.

Путін знову наголосив на тому, що росія нібито не відмовлялася від переговорів з Україною.

«Усі збройні конфлікти закінчуються так чи інакше якимись переговорами на дипломатичному треку. А ми ніколи не відмовлялися. Це керівництво України саме собі заборонило вести переговори», – сказав він.

За його словами, «рано чи пізно будь-які сторони, які перебувають у стані конфлікту, сідають та домовляються. Чим швидше це усвідомлення прийде до тих, хто нам протистоїть, тим краще».

При цьому путін заявив, що «росія враховує та вважає, скільки на складах в Україні залишилося озброєння».

«Росія витрачає військові запаси, це великі цифри, але різниця з українським ВПК величезна, запасів у Києва скоро не залишиться, ми можемо наростити виробництво озброєння», – сказав президент рф.

Нагадаємо, напередодні міністр оборони рф Сергій Шойгу заявив, що росія наступного року планує продовжити війну проти України, поки не виконає всіх «поставлених завдань».

Раніше у кремлі заявили, що про виведення військ з України цього року «не може бути й мови».

А сам путін ще нещодавно запевняв, що його вторгнення в Україну триває стабільно і жодних проблем немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: