У США бачать три моделі завершення війни в Україні шляхом переговорів – WP

Читать на русском
У США вбачають три різні моделі завершення війни в Україні шляхом переговорів. Дві з яких є неприйнятними для української сторони, оскільки передбачають часткову втрату територій.

У США бачать три різні моделі завершення війни в Україні шляхом переговорів. Дві з яких є неприйнятними для української сторони, оскільки передбачають часткову втрату територій.

Про це повідомляє The Washington Post.

Україна стала державою року за версією The EconomistУкраїна за «героїзм народу та опір агресору» стала державою року за версією британського журналу The Economist.

«Є три різні моделі того, як могло б виглядати завершення війни шляхом переговорів, кожна з яких має прихильників в адміністрації (президента США Джо Байдена – ред.)», - йдеться у повідомленні.

Як пише видання, одна з моделей, запропонована президентом Володимиром Зеленським у рамках мирного плану, передбачає вихід російських військ з усієї території України, яку вона зараз окупувала, включаючи Крим та райони східного Донбасу, що рф захопила у 2014 році.

Інша передбачає відхід російських окупаційних військ до лінії 2014 року.

Третя модель включає виведення російських сил з Донбасу, але не з Криму.

Щодо останніх двох варіантів – Зеленський чітко дав зрозуміти, що не підтримуватиме їх, наголосивши, що мир може настати лише тоді, коли російські загарбники відступлять з усіх окупованих територій.

Але, як пише видання під час особистої зустрічі Зеленського з Байденом, останній хотів почути «поточні думки Зеленського про те, як це має виглядати», але визнав, що «це своєрідна академічна дискусія на даний момент», оскільки немає жодних ознак того, що Росія зацікавлена у розмові, повідомляє видання з посиланням на високопосадовця США.

Раніше в Інституті вивчення війни повідомили, що путін відкладає момент, щоб визнати поразку Росії у війні проти України.

Нагадаємо, Подоляк пояснив, що може виключити повторний напад росії у майбутньому.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: