Президент підписав закон про відпустки для бійців ЗСУ

Читать на русском
Українські військові отримають відпустки на 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду, але не більше як дві доби в один кінець.

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає можливість надання військовослужбовцям відпусток під час воєнного стану.

Про це повідомляється на сайті ВР у середу, 21 грудня.

Як змінювалася чисельність Збройних сил УкраїниЧисельність Збройних сил України порівняно з 2014-2021 роками зросла майже втричі. Докладніше – на інфографіці.

Зокрема, інформація про підписання закону міститься у картці законодавчого акту «Про внесення зміни до пункту 18 статті 10-1 закону України «Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану (№8081)» на сайті парламенту.

Закон передбачає, що:

  • у особливий період під час дії військового стану військовослужбовцям можуть надаватися частина щорічної основної відпустки, а також відпустка за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення;

  • кожну із зазначених відпусток може бути надано тривалістю не більше 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець;

  • частину щорічної основної відпустки може бути надано один раз протягом календарного року за одночасної відсутності не більше 30% загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу.

Закон набирає чинності з дня після його опублікування.

Нагадаємо, 3 листопада Рада ухвалила закон про відпустки для військових у першому читанні. У другому читанні парламент проголосував закон 1 грудня.

Рада продовжила воєнний стан та мобілізацію до 19 лютого.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: