Як змінювалася чисельність Збройних сил України

Читать на русском

У лавах Збройних сил України до початку повномасштабної війни з росією було близько 261 тисяч осіб, з урахуванням цивільних. На сьогоднішній день, за словами міністра оборони Олексія Резнікова, лише у ЗСУ налічується приблизно 700 тисяч осіб, а весь сектор безпеки та оборони охоплює до мільйона українців. На інфографіці «Слово і діло» – як змінювалася чисельність ЗСУ протягом останніх 10 років.

До війни з росією, у 2013 році, у лавах Збройних сил України було 166 тисяч осіб. До речі, витрати на оборону тоді становили лише 1% від ВВП.

Після анексії Криму та початку бойових дій на Донбасі чисельність ЗСУ збільшилася до 250 тисяч осіб. Такою вона залишалася до 2018 року включно.

В 2019 році чисельність української армії скоротилася до 246 тисяч. Але вже наступного року ЗСУ знову налічували 250 тисяч військових.

Минулого року чисельність ЗСУ становила знову 246 тисяч осіб.

В 2022-му після початку повномасштабного вторгнення та з урахуванням мобілізації у лавах Збройних сил приблизно 700 тисяч осіб. Таким чином, порівняно з 2014-2021 роками чисельність української армії зросла майже втричі.

Нагадаємо, «Слово і діло» відстежило, як змінювалися витрати України на оборону з 2014 року.

Також на нашій інфографіці можна побачити, як змінювалися оборонні витрати протягом Незалежності України.

Раніше міністр оборони Олексій Резніков пояснив, як українським військовим нараховуються грошові виплати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: