Байден поки не планує приїжджати до України – Politico

Читать на русском
За інформацією джерел у Білому домі, Байден поки що не планує відвідувати Київ, в основному через загрози безпеці.
Reuters

Наразі президент США Джо Байден не має планів відвідати Київ. Здебільшого це пов'язано із загрозами безпеці.

Про це повідомляє видання Politico із посиланням на кількох офіційних осіб Білого дому.

Видання також пише, що Білий дім готується до нових викликів, пов'язаних із зимовою війною в Україні та приходом більшості республіканців до Палати представників, які обіцяють обмежити фінансування Києва.

Хто зі світових лідерів приїжджав до України за час повномасштабної війниПрезиденти та прем'єри яких країн приїжджали до України за час повномасштабної війни з росією – на інфографіці.

У Білому домі протягом кількох місяців приватно визнавали, що в певний момент фінансування України Конгресом уповільниться. Але адміністрація наполягає, щоб Україна отримала необхідну взимку допомогу.

Найближчим часом адміністрація Байдена сподівається, що Конгрес просуне фінансування України в рамках зведеного законопроєкту про витрати.

У Білому домі також вважають, пише Politico, що Байдену необхідно лобіювати європейських лідерів, щоб зберегти курс підтримки України.

До речі, дружина президента США Джилл Байден приїжджала в Україну. У травні вона в Ужгороді зустрічалася із Оленою Зеленською.

Нагадаємо, минулого тижня ЗМІ повідомили, що США завершують підготовку планів щодо постачання Україні систем ППО Patriot.

Також стало відомо, що адміністрація Байдена попросила Конгрес надати Україні додаткові майже 38 мільярдів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: