Адміністрація Байдена попросила Конгрес виділити для України ще $38 млрд

Читать на русском
Адміністраця Джо Байдена звернулася до Конгресу з проханням виділити для України ще майже 38 мільярдів доларів. Вони підуть на військову підтримку та гуманітарну допомогу.
Ілюстративне фотоФото – dpa

Адміністрація президента США Джо Байдена попросила Конгрес надати Україні додаткові майже 38 мільярдів доларів.

Про це повідомив радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван, повідомляє Голос Америки.

«Ми знаємо, що наша робота полягає в тому, щоб продовжувати нашу військову підтримку України, щоб вони були в найкращій можливій позиції на полі бою», – зазначив він.

Сенат США затвердив рекордний оборонний бюджет на 2023 рік: скільки виділять на підтримку УкраїниСенат США у четвер, 15 грудня, ухвалив закон про оборонний бюджет на 2023 рік у розмірі рекордних 858 мільярдів доларів.

Також він додав, що коли дипломатія дозріє, то українці повинні бути у найкращій позиції за столом переговорів.

За його словами, адміністрація Байдена робить усе, щоб українці відстояли суверенітет своєї держави та її територіальну цілісність. Саме для цього і звернулися до Конгресу щодо надання майже 38 мільярдів доларів, які підуть на гуманітарну та військову допомогу.

Нагадаємо, Сполучені Штати готують оголошення про виділення нового пакету допомоги Україні для протистояння російській агресії.

Також у Пентагоні опублікували перелік озброєння, яке США передадуть в Україну в рамках нового пакету військової допомоги на 275 мільйонів доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: