Першу партію обладнання від Міненерго США вже доставили в Україну – Мінінфраструктури

Читать на русском
Найближчим часом також очікується постачання енергетичного обладнання в межах співпраці з USAID. По цій лінії уже доставили в Україну обладнання на близько $25 млн грн.
Ілюстративне фотоkr-energo.com

У суботу, 17 грудня, в Україну прибула перша партія обладнання для ТЕЦ і ТЕС від Міністерства енергетики США.

Про це віцепрем’єр-міністр – міністр інфраструктури та регіонального розвитку Олександр Кубраков повідомляє у Фейсбуці.

«В Україну вже доставлено першу партію необхідного обладнання від Міністерства енергетики США. Ця партія є частиною допомоги у розмірі 53 млн доларів, оголошеної американськими партнерами минулого місяця», - йдеться в повідомленні.

Відновлення енергетичної інфраструктури України: чим допомагають союзникиСША, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

Згідно зі словами Кубракова, американські партнери є одними із лідерів щодо допомоги Україні у відновленні енергетичної інфраструктури.

Як зазначається, з початку повномасштабного вторгнення рф уже надано понад $145 млн виключно на ремонт та підтримку українських енергомереж. Пріоритет незмінний – генератори, трансформатори та інше обладнання для відновлення критичної інфраструктури.

Найближчим часом також очікується постачання енергетичного обладнання в межах співпраці з USAID. По цій лінії уже доставили в Україну обладнання на близько $25 млн грн.

Нагадаємо, що у п’ятницю, 16 грудня, керівник Офісу президента Андрій Єрмак провів зустріч із помічником державного секретаря США з питань енергоресурсів Джеффрі Паєттом та Надзвичайним і Повноважним послом США в Україні Бріджит Брінк.

Раніше ми повідомляли, що внаслідок масованого удару росії по Україні пошкоджено орієнтовно дев'ять об'єктів генерації.

16 грудня росія завдала нового удару – випустила 76 ракет по об'єктах критичної інфраструктури України. Із них 60 збили сили ППО. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: