Сенат США затвердив рекордний оборонний бюджет на 2023 рік: скільки виділять на підтримку України

Читать на русском
Сенат США у четвер, 15 грудня, ухвалив закон про оборонний бюджет на 2023 рік у розмірі рекордних 858 мільярдів доларів.
The Hill

Сенат США у четвер, 15 грудня, ухвалив закон про оборонний бюджет на 2023 рік у розмірі рекордних 858 мільярдів доларів.

Про це пише CNN.

Новий бюджет на 45 мільярдів більше, ніж пропонував президент Джо Байден. Він отримав двопартійну підтримку, документ уже відправили на підпис у Білий дім.

Відомо, що новий оборонний бюджет передбачає збільшення зарплати американським військовим на 4,6%, фінансування закупівель зброї, кораблів і літаків.

Також передбачається підтримка союзників по НАТО, України та Тайваню. Зокрема, нашій державі призначені 800 мільйонів доларів. Ця сума розглядається окремо від інших багатомільярдних законодавчих актів, які Конгрес США ухвалював після масштабного вторгнення рф в Україну.

«Закладені в бюджеті кошти для України планують платити промисловості за виробництво зброї для надсилання Києву, щоб не залучати її безпосередньо з поточних запасів США. Також закон прискорить доставку боєприпасів в Україну шляхом спрощення бюрократичної тяганини», – зауважують у повідомленні.

Також у законі зафіксовано продовження заборони співпраці США з росією у військовій сфері на п'ять років.

Нагадаємо, журналісти CNN повідомляли про те, що влада США завершує підготовку планів про постачання Україні систем ППО Patriot – про передачу озброєння може оголосити вже цього тижня.

Посольство росії у Вашингтоні пригрозило Сполученим Штатам через можливу майбутню передачу систем Patriot в Україну. У Пентагоні заявили, що рф не має права диктувати свої правила.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: