Захід може передати Україні нові винищувачі, щоб здобути «вирішальну перевагу» над рф – ЗМІ

Читать на русском
Західні партнери можуть передати в Україну нові винищувачі, щоб можна було здобути вирішальну перевагу над росією. Однак ними не можна буде завдавати удари по території країни-агресора.
Ілюстративне фотоФото – defence-ua.com

Західні союзники активно обговорюють способи забезпечення України «вирішальною перевагою» над російськими загарбниками.

Про це повідомляє Evening Standard з посиланням на власні джерела.

Зазначається, що країни заходу намагаються з’ясувати, як допомогти Україні здобути перевагу над агресором, яка б водночас не вилилася у наступ на росію.

152 vs 155: Чому Україні бракує снарядів на фронтіПро те, чому в Україні виникла проблема зі снарядами і як можна вирішити цю проблему – в матеріалі Слово і діло

Зокрема, такі обговорення можуть призвести до передачі сучасних винищувачів в Україну. Як допомогу розглядають «що завгодно» з умовою не здійснювати атаки по території рф, яка не залучена у бойові дії.

Крім того, розмови можуть стосуватися постачання зброї, яка могла б допомогти діяти «на випередження», а не лише реагувати на російські атаки.

«Це складне питання, але це питання, яке починають розглядати, тому що альтернатива, яка полягає в тому, щоб залишити все як є, також не є привабливою. Це робота, яка ведеться у США та з ключовими союзниками по НАТО. Вона ще не досягла завершення, але це те, що ми розглядаємо дуже уважно», – наголосив один зі співрозмовників видання.

За його словами, передача винищувачів розглядається, але не обговорюється. Водночас підтримка Україну буде обмеженою, щоб не спровокувати конфлікт з росією.

Нагадаємо, Джо Байден підтвердив свою позицію про те, що США не надсилатимуть війська в Україну.

Також у Пентагоні опублікували повний перелік озброєння та військового обладнання, які передадуть Україні в рамках нового пакета допомоги від США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: