США запровадили нові санкції проти росії

Читать на русском
Мінфін та Держдеп США у четвер, 15 грудня, оголосили про запровадження санкцій проти фінансових компаній, пов'язаних із рф, олігарха Володимира Потаніна та членів його родини.

Мінфін та Держдеп США у четвер, 15 грудня, оголосили про запровадження санкцій проти фінансових компаній, пов'язаних із рф, олігарха Володимира Потаніна та членів його родини, мережі його підприємств та установ, а також інших осіб, пов'язаних із урядом країни-агресора.

Про це повідомляє пресслужба американського Мінфіну.

Ізоляція: з яких міжнародних організацій та програм вигнали росію після 24 лютогоПісля 24 лютого росію вигнали з Ради Європи, Всесвітньої туристичної організації, керівного складу ICAO та інших організацій та міжнародних програм. Більше – на інфографіці.

Як зазначає Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США, ці дії є частиною зусиль уряду США щодо ще більшого обмеження можливості рф фінансувати «свою безсовісну війну проти України». При цьому у заяві Мінфіну наголошується, що ці санкції загалом доповнюють дії міжнародних партнерів США.

«Сьогодні OFAC додає 18 організацій, пов'язаних із сектором фінансових послуг рф до списку санкцій SDN», - наголошується в документі.

Серед фінансових компаній, котрі потрапили до санкційного списку:

  • Росбанк,
  • ВТБ-лізинг,
  • ВТБ-Нерухомість,
  • Мегаком,
  • SG-Development,
  • Борговий центр, тощо.

Крім того, Держдеп США одночасно вніс до списку санкційних обмежень відомого російського олігарха Володимира Потаніна та всіх членів його сім'ї, а також понад 40 інших осіб, пов'язаних з урядом росії, у тому числі й працюючих на рф на тимчасово окупованих територіях України.

Нагадаємо, 9 грудня США ввели санкції проти повітряно-космічних сил росії.

15 листопада США ввели санкцій проти організацій та фізичних осіб, які брали участь у розробці та передачі Росії іранських дронів, які сили країна-агресор застосовувала для обстрілів міст України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: