США планують передати в Україну комплекти «розумних бомб» – ЗМІ

Читать на русском
У США планують передати в Україну електронне обладнання Joint Direct Attack Munition, яке може створювати розумні бомби.
Ілюстративне фотоФото – U.S. Navy

Адміністрація американського лідера Джо Байдена планує передати Україні передове електронне обладнання, яке здатне перетворювати некеровані авіаційні боєприпаси на «розумні бомби».

Про це повідомляє The Washington Post.

Високопоставлені американські чиновники заявили, що за допомогою таких бомб українські захисники зможуть вражати російські позиції з високим ступенем точності. Йдеться про комплекти Joint Direct Attack Munition, які перетворюють прості вільноспадні бомби на всепогодні кориговані боєприпаси.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

Відомо, що комплекти включають пристрої глобального позиціювання для підвищення точності. Вони можуть бути прикріплені до різних видів зброї та літаків, утворюючи спільні боєприпаси прямої атаки. Цю технологію використовували військові США для бомб вагою до 907 кг, застосовуючи її до бомбардувальників та винищувачів.

Водночас наразі невідомо, чи схвалив передачу JDAM Україні Байден або хтось із його головних радників.

«Постачання JDAM стане ще одним важливим кроком Вашингтона, щоб допомогти Україні відбити російські сили, що вторглися, надавши новий спосіб націлювання на російські підрозділи та штаби», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Сполучені Штати готують оголошення про виділення нового пакету допомоги Україні для протистояння російській агресії.

Також у Пентагоні опублікували перелік озброєння, яке США передадуть в Україну в рамках нового пакету військової допомоги на 275 мільйонів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: