В «Укренерго» спрогнозували значний дефіцит електроенергії через погодні умови

Читать на русском
У майбутноьму дефіцит зменшуватиметься, бо і погода теплішатиме, і система відновиться більше після нещодавніх обстрілів.

У зв’язку з низькими температурами цієї неділі, а також понеділка, 19 грудня, може спостерігатися значний дефіцит електроенергії.

Про це заявив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Він відповів на запитання, чому збільшився обсяг споживання електроенергії у неділю, 18 грудня.

«Тому, що холодно. В основному цей фактор температури навколишнього середовища. Хочу сказати, що холодно буде і завтра, як ми знаємо з прогнозів погоди, тому сьогодні і завтра дефіцит буде значним, особливо завтра, тому що робочий день і очікуються досить сильні морози», - відповів Кудрицький.

Порівняння масованих ракетних обстрілів росії у жовтні-грудніПорівняння масованих ракетних обстрілів росії у жовтні-грудні – на інфографіці. Масштабні атаки відбуваються кожен тиждень-два.

Згідно з його словами, у майбутноьму дефіцит зменшуватиметься, бо і погода теплішатиме, і система відновиться більше після нещодавніх обстрілів.

При цьому, Кудрицький нагадав, що зараз уже відновили роботу енергоблоки всіх АЕС на контрольованій території, хоча існує ще певне обмеження по мережах, які не можуть видати певну частину своєї потужності, та пообіцяв, що за кілька днів і ці обмеження мають бути зменшені.

«Як для обстрілу в більше як 70 ракет, те, що ми маємо сьогодні, це дуже пристойний результат. Не буду називати цифру, але відновилися ми досить непогано цього разу», - наголосив керівник правління «Укренерго».

Нагадаємо, що після атаки росії 16 грудня «Укренерго» оголосило надзвичайну ситуацію в енергетиці. Увечері її скасували. ППО збили 60 ракет із 76-ти, випущених росією по Україні.

Раніше ми повідомляли, що усі українські атомні станції, крім Запорізької АЕС, вже вийшли на планову потужність.

У Київській області наразі діють екстрені відключення електроенергії, ситуація зі світлом може стабілізуватись уже 20 грудня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: