В «Укренерго» розповіли про стан енергосистеми після російських ракетних ударів

Читать на русском
Погодні умови ускладнюють стан електромереж по всій країні: дощ зі снігом, мороз та сильний вітер призводять до обледеніння обладнання.
Ілюстративне фото

Станом на суботу, 17 грудня, в Україні триває відновлення роботи об’єктів енергосистеми після чергового ракетного обстрілу. При цьому, дефіцит електроенергії залишається значним.

Про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Фейсбуці.

«Станом на 17 грудня енергосистема України продовжує відновлюватись після 9-го ракетного удару ворога. Триває процес виведення блоків атомних станцій, за винятком окупованої Запорізької, на рівень запланованої потужності. Теплоелектростанції поетапно відновлюють роботу, гідроелектростанції продовжують працювати за графіком. На енергооб’єктах, пошкоджених обстрілами, проводяться аварійно-відновлювальні роботи», - йдеться у повідомленні.

Порівняння масованих ракетних обстрілів росії у жовтні-грудніПорівняння масованих ракетних обстрілів росії у жовтні-грудні – на інфографіці. Масштабні атаки відбуваються кожен тиждень-два.

Як підкреслюють у компанії, дефіцит електроенергії у системі через наслідки ракетних атак все ще є значним. Всім обленерго доведені ліміти споживання.

Водночас, погодні умови ускладнюють стан електромереж по всій країні: дощ зі снігом, мороз та сильний вітер призводять до обледеніння обладнання. Ремонтні бригади працюють цілодобово.

Також в «Укренерго» зазначають, що режим надзвичайної ситуації, який було введено виключно для операцій на ринку електроенергії, відповідно до вимог «Правил ринку електроенергії», було завершено вчора о 19:15. Наразі ринок електроенергії України працює в нормальному режимі.

Нагадаємо, що після атаки росії 16 грудня Укренерго оголосило надзвичайну ситуацію в енергетиці. Увечері її скасували.

В ОВА повідомили, що до 17 грудня на Харківщині відновили енергопостачання. В Києві є світло ще не в усіх будинках.

Раніше ми повідомляли, що майже половина Київської області ще залишається без світла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: