В Укренерго оголосили про надзвичайну ситуацію

Читать на русском
У національній енергетичній компанії повідомили про надзвичайну ситуацію, яка склалася в результаті останнього масованого удару з росії.

Національне енергетична компанія «Укренерго» повідомила учасників ринку електроенергії про надзвичайну ситуацію через російський масований ракетний удар 16 грудня. Україна втратила понад 50% споживання об'єднаної енергетичної системи.

Відповідне повідомлення оприлюднене на сайті компанії.

Пережити блекаут: як підготуватися і що купитиУкраїнцям варто підготуватися на випадок, якщо російська ракетна атака призведе до тривалого відключення електрики. Чим запастися на випадок блекауту – інфографіці.

«6.12.2022 року внаслідок масованих ракетних обстрілів з боку російської федерації електроенергетичної інфраструктури України (теплові електростанції, гідроелектростанції, підстанцій магістральних мереж 330-750 кВ) відбулася втрата понад 50% споживання ОЕС України... Відповідно до правил ринку повідомляємо про настання надзвичайної ситуації, починаючи з розрахункового періоду з 09:00 16.12.2022 року», – інформує Укренерго.

Нагадаємо, зранку 16 грудня російські терористи випустилипо цілях в Україні 60 ракет. Скільки з них збито – поки невідомо.

Російські окупанти в ході ракетної терористичної атаки на українську енергетичну інфраструктуру завдали удару по ДніпроГЕСу в Запоріжжі.

Також повідомлялося про вибухи в Києві, руйнування під'їзду житлового будинку із жертвами у Кривому Розі та обстріли Харківщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: