Путін тричі переносив повномасштабне вторгнення в Україну – ГУР

Читать на русском
Президент рф тричі переносив вторгнення в Україну. Зокрема, на наступі наполягала російська ФСБ.
Володимир путінФото – AP

Російський диктатор володимир путін тричі переносив повномасштабне вторгнення в Україну.

Про це повідомив заступник голови Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв’ю BILD.

За його словами, путін кілька разів обговорював дату наступу з начальником генштабу Валерієм Герасимовим і міністром оборони Сергієм Шойгу.

Як розвиватиметься війна в Україні взимку: можливі сценаріїЯк узимку розвиватимуться бойові дії в Україні, чи продовжать ЗСУ контрнаступ, чи буде пауза у війні – усі можливі сценарії.

«ФСБ наполягала на наступі, вони були переконані, що достатньо підготувалися до вторгнення. Вони вклали величезні ресурси і підштовхували Герасимова до атаки», – підкреслив Скібіцький.

Він додав, що з часом Герасімов піддався тиску, тому вирішив погодитися на проведення так званої «спецоперації». Втім, перші плани кремля провалилися завдяки прорахунку командування, тому росіяни не змогли захопити Суми, Чернігів, Харків або інші міста України.

«Той факт, що російські частини були забезпечені продовольством, боєприпасами і пальним всього на три доби, показує, як сильно вони прорахувалися», – підсумував він.

Нагадаємо, російські окупанти на початку повномасштабного вторгнення в Україну планували дійти до Києва за 18 годин.

Також в Офісі президента провели попередній аналіз документів про так звану російську «спеціальну військову операцію». Виявилося, що у кремлі планували знищення керівництва України та масові вбивства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: