У лютому рф може здійснити повторну спробу наступу – Залужний

Читать на русском
Вже в лютому 2023 року росія може здійснити нову спробу наступу. Для України головне утримати лінію фронту та не здавати позиції.

Вже в лютому 2023 року росія може здійснити нову спробу наступу. Для України головне утримати лінію фронту та не здавати позиції, оскільки звільняти території для наших солдатів набагато важче.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю The Economist.

За його словами, Україна стежить за ситуацією на фронті і підготовкою росії до повторного наступу за допомогою партнерів. Важливим завданням для ЗСУ є підготовка до можливого наступу росії в лютому, щоб продовжувати війну зі свіжими силами та резервами.

Як розвиватиметься війна в Україні взимку: можливі сценаріїЯк узимку розвиватимуться бойові дії в Україні, чи продовжать ЗСУ контрнаступ, чи буде пауза у війні – усі можливі сценарії.

«Наші війська зараз усі зав'язані в боях, вони стікають кров'ю. Вони стікають кров'ю та їх витягують. Вони стікають кров'ю і тримаються виключно завдяки мужності, героїзмі та вмінні командирів тримати ситуацію під контролем», – додав Залужний.

За словами головнокомандувача ЗСУ, росія може поновити наступ у лютому, у кращому випадку в березні, а в гіршому - у січні. При цьому наступ може статися не на Донбасі, а у напрямку Києва з боку Білорусі. Також він не виключає і південного напрямку.

«Ми зробили всі розрахунки – скільки нам потрібно танків, артилерії тощо, тощо. Це те, на чому зараз слід сконцентруватися всім. Нехай пробачать мене солдати в окопах, але зараз важливіше зосередитися на накопиченні ресурсів для більш тривалих та тяжких боїв, які можуть розпочатися наступного року», – зауважив Залужний.

Про все необхідне воїнам ЗСУ головнокомандувач планує обговорити з головою Об'єднаного комітету начальників штабів генералом Марком Міллі.

Раніше у Зеленського назвали втрати української армії у війні проти росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: