Знищення уряду та десятки тисяч вбивств: в ОП розкрили плани рф на початку «спецоперації»

Читать на русском
Михайло Подоляк розкрив плани росії на початку вторгнення в Україну. Окупанти, зокрема, збиралися знищити уряд та масово вбивати людей.
Михайло ПодолякФото – president.gov.ua

В Офісі президента провели попередній аналіз документів про так звану російську «спеціальну військову операцію». Виявилося, що у кремлі планували знищення керівництва України та масові вбивства.

Про це розповів радник голови ОП Михайло Подоляк у Twitter.

За його словами, під час аналізу документів «про початок СВО» було встановлено, що росія планувала захопити центральну частину України та повністю знищити уряд. Крім того, окупанти хотіли вбити десятки тисяч людей, після чого прибрати сліди та медійно висвітлити це як «визволення».

«Після перемоги України ці докази досліджуватиме міжнародний трибунал», – наголосив Подоляк.

Нагадаємо, Естонія, Литва та Латвія закликали Євросоюз та міжнародних партнерів створити спеціальний трибунал для розслідування злочинів росії.

Цю ідею підтримали у Чехії. Також її прокоментував президент Латвії.

Також українська делегація парламентарів у ПАРЄ відправиться в тур Північною Америкою, а також столицями Німеччини, Франції та Великої Британії. Вони адвокатимуть питання створення спеціального трибуналу та президента рф володимира путіна та його близького оточення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: