За добу світло повернули майже 6 млн українців – Зеленський

Читать на русском
Володимир Зеленський заявив, що майже 6 мільйонам українцям вже повернули світло. Також триває підготовка до міжнародних заходів.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський розповів, що у суботу, 17 грудня, енергетикам вдалося повернути світло майже 6 мільйонам українців. Ремонтні роботи тривають безперервно.

Про це глава держави повідомив у вечірньому відеозверненні.

За його словами, все ще є проблеми у постачанні тепла та води. Найскладніше ситуація наразі у Києві та області, Вінниці та області, Львові та області. Масштабні відключення світла також у Дніпрі та області, на Волині, Житомирщині, Закарпатті, Франківщині, Одесі та області, Полтавській області, Тернопільщині, Чернігівщині та в інших населених пунктах.

Порівняння масованих ракетних обстрілів росії у жовтні-грудніПорівняння масованих ракетних обстрілів росії у жовтні-грудні – на інфографіці. Масштабні атаки відбуваються кожен тиждень-два.

Також Зеленський нагадав про захист неба.

«Шановні партнери! Знайдіть можливість дати Україні надійний захист неба, надійний щит ППО. Ви це можете. Ви можете дати захист нашим людям – стовідсотковий захист від цих терористичних російських ударів. Коли це буде, основна форма російського терору – ракетний терор – стане просто неможливим. А це означатиме безпеку для українців, безпеку для мільйонів людей і стратегічну перебудову всієї воєнної ситуації», – наголосив президент.

Також він підкреслив, що триває підготовка до міжнародних заходів, які відбудуться у найближчий час. Зокрема, йдеться про зустріч лідерів країн Північної Європи. Україна готує кілька пропозицій щодо посилення всієї Європи.

Нагадаємо, Володимир Зеленський заявив також, що новий наступ рф наступного року цілком можливий, оскільки росіяни ніколи не відмовлялися від бажання окупувати наші території і помститися за поразки на фронті.

Крім того, український народ на чолі з президентом Володимиром Зеленським нагородили європейською премією імені Карла Великого. Її видають за захист європейських цінностей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: