Зеленського та українців нагородили престижною європейською премією

Читать на русском
Володимира Зеленського та весь український народ нагородили європейською премією імені Карла Великого.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Український народ на чолі з президентом Володимиром Зеленським нагородили європейською премією імені Карла Великого. Її видають за захист європейських цінностей.

Про це повідомляє пресслужба Міжнародної премії.

«Український народ став жертвою невимовно жорстокої російської агресивної війни, яка суперечить міжнародному праву. Український народ на чолі зі своїм президентом Володимиром Зеленським захищає не тільки суверенітет своєї країни і життя своїх громадян, а й Європу і європейські цінності», – йдеться у повідомленні.

Міжнародне визнання: які премії та звання у 2022 році присудили Зеленському та народу УкраїниЯкі премії, ордени та звання цього року присудили Володимиру Зеленському та українському народу – на інфографіці.

Організатори наголосили, що Зеленський зміг згуртувати навколо України весь цивільний світ. Його, зокрема, назвали «мотиватором, комунікатором, мотором і сполучною ланкою між Україною і великою фалангою прихильників».

Також зазначили, що глава держави є «опорою і прикладом для наслідування», який виступає проти відчаю та безнадійності.

«Присуджуючи премію Карла Великого 2023 року як президенту, так і народу, ми підкреслюємо той факт, що Україна є частиною Європи і що її населення і представники її уряду на чолі з президентом Володимиром Зеленським підтримують і захищають європейські цінності, і тому заслуговують цього заохочення щоб якомога швидше почати переговори про приєднання до Європейського Союзу», – підсумували у повідомленні.

Нагадаємо, головний інформаційно-політичний журнал Австрії Profil назвав президента України Володимира Зеленського «Людиною року».

Такожа мериканське видання Politico назвало президента Володимира Зеленського найвпливовішою людиною Європи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: