У Білому домі розповіли, чи може війна в Україні закінчитися взимку

Читать на русском
Джон Кірбі заявив, що немає ознак того, що війна в Україні закінчиться взимку. Водночас сувора погода не завадить військовим маневрам.
Ілюстративне фотоФото – Генштаб ЗСУ

У Сполучених Штатах Америки наразі не бачать ознак того, що війна в Україні може закінчитися до завершення зими.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезу при Білому домі Джон Кірбі, передає The Guardian.

За його словами, у США прогнозують, що війна триватиме ще «якийсь час у майбутньому». Саме тому очікувань, що вона закінчиться у найближчі місяці, немає.

Як розвиватиметься війна в Україні взимку: можливі сценаріїЯк узимку розвиватимуться бойові дії в Україні, чи продовжать ЗСУ контрнаступ, чи буде пауза у війні – усі можливі сценарії.

«Тільки з огляду на те, що ми спостерігаємо в повітрі і на землі в Україні, важко зробити висновок, що ця війна закінчиться до кінця року. Тому зараз йде активна боротьба. Ми очікуємо, що це буде продовжуватися протягом деякого часу в майбутньому», – зазначив він.

Кірбі також зауважив, що варто уникати припущень щодо того, що сувора зимова погода завадить військовим маневрам у повітрі або на землі.

Нагадаємо, за словами Михайла Подоляка, закінчення війни в Україні залежить від багатьох чинників. Але якщо проаналізувати з психологічної та математичної сторони, фінал може бути вже навесні чи влітку 2023 року.

Глава української розвідки Кирило Буданов також прогнозував, що остаточно війна завершиться до літа 2023 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: