У Білому домі розповіли, чи може війна в Україні закінчитися взимку

Читать на русском
Джон Кірбі заявив, що немає ознак того, що війна в Україні закінчиться взимку. Водночас сувора погода не завадить військовим маневрам.
Ілюстративне фотоФото – Генштаб ЗСУ

У Сполучених Штатах Америки наразі не бачать ознак того, що війна в Україні може закінчитися до завершення зими.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезу при Білому домі Джон Кірбі, передає The Guardian.

За його словами, у США прогнозують, що війна триватиме ще «якийсь час у майбутньому». Саме тому очікувань, що вона закінчиться у найближчі місяці, немає.

Як розвиватиметься війна в Україні взимку: можливі сценаріїЯк узимку розвиватимуться бойові дії в Україні, чи продовжать ЗСУ контрнаступ, чи буде пауза у війні – усі можливі сценарії.

«Тільки з огляду на те, що ми спостерігаємо в повітрі і на землі в Україні, важко зробити висновок, що ця війна закінчиться до кінця року. Тому зараз йде активна боротьба. Ми очікуємо, що це буде продовжуватися протягом деякого часу в майбутньому», – зазначив він.

Кірбі також зауважив, що варто уникати припущень щодо того, що сувора зимова погода завадить військовим маневрам у повітрі або на землі.

Нагадаємо, за словами Михайла Подоляка, закінчення війни в Україні залежить від багатьох чинників. Але якщо проаналізувати з психологічної та математичної сторони, фінал може бути вже навесні чи влітку 2023 року.

Глава української розвідки Кирило Буданов також прогнозував, що остаточно війна завершиться до літа 2023 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: