Війна в Україні може вийти з-під контролю – генсек НАТО

Читать на русском
Генсек НАТО заявив, що бойові дії в Україні можуть перерости у війну між альянсом та росією. Втім, він вважає, що цього можна уникнути.
Єнс СтолтенбергФото – Reuters

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розповів про побоювання щодо того, що війна в Україні, яку розв’язала рф, може вийти з-під контролю.

Про це він заявив в інтерв’ю NRK.

«Боюся, що війна в Україні вийде з-під контролю і переросте у велику війну між НАТО і росією. Але я впевнений, що ми цього уникнемо», – зауважив він.

НАТО: де і з якою метою здійснюються операції та місії Північноатлантичного альянсуНАТО на сьогоднішній день здійснює місію в Косові та Іраку, місію з патрулювання повітряного простору та охорони Середземного моря. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, у нього немає сумнівів, що повномастшабна війна між країною-агресором та альянсом можлива. У такий конфлікт буде залучено більшість країн Європи. Однак Столтенберг наголосив на тому, що цього важливо не допустити.

Нагадаємо, володимир путін створює умови для затяжної загарбницької війни проти України, до цього він готує російську аудиторію.

Також, за словами Єнса Столтенберга, наразі немає умов для мирного врегулювання війни в Україні. Росія намагається заморозити конфлікт, щоб розпочати масштабніший наступ навесні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: