Окупанти наступають на двох напрямках, відбито атаки у шести населених пунктів

Читать на русском
Росіяни наступають на Бахмутському та Авдіївському напрямах, на Куп'янському, Лиманському та Запорізькому – намагаються покращити тактичне становище.

Російські окупанти продовжують зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямах.

Про це йдеться у зведенні Генштабу вранці 15 грудня.

На Куп'янському, Лиманському та Запорізькому напрямках росіяни намагаються покращити тактичне становище, на інших – стримувати дії підрозділів Сил оборони України.

Минулої доби українські військові відбили атаки російських окупантів у районах населених пунктів Верхньокам’янське, Яковлівка, Соледар, Бахмут, Веселе та Мар’їнка Донецької області.

Окупанти завдали 31 авіаційного та 8 ракетних ударів по цивільній інфраструктурі Донецької області, а також здійснили 61 обстріл із реактивних систем залпового вогню.

«Все стабільно»: путін заявив, що в ході війни проти України у росії «немає проблем»Путін заявив, що його вторгнення в Україну йде стабільно і жодних проблем немає. Він також вважає, що процес урегулювання буде непростим.

На Волинському та Поліському напрямах ситуація залишається без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Сіверському, Куп'янському, Лиманському, Авдіївському, Новопавлівському напрямках зафіксовано обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії. На Бахмутському напрямку обстріляно райони 17 населених пунктів.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує обстрілювати позиції наших військ та цивільну інфраструктуру вздовж правого берега річки Дніпро. Постраждали райони 19 населених пунктів.

За інформацією Генштабу, окупанти замінували дачні ділянки та узбережжя річок Конка та Чайка у межах Олешківської міської територіальної громади Херсонської області. Також примусово евакуйовано громадян України, які проживали на острові Великий Потьомкінський поблизу Херсона, на поки що підконтрольну російським загарбникам територію.

Окупаційна влада проводить роботи з переключення Запорізької атомної електростанції в енергетичну систему росії.

Українська авіація минулої доби завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 5 ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України вразили 2 пункти управління, 8 районів зосередження особового складу противника та склад пально-мастильних матеріалів.

Нагадаємо, наступною великою фазою війни може стати визволення Мелітополя Запорізької області.

Раніше у кремлі заявили, що «не може бути й мови» про початок виведення російських військ з України до кінця цього року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: