Георгіївські стрічки, зброя та прапори рф: СБУ влаштувала перевірку в офісах двох заборонених партій

Читать на русском
Обшуки в офісах та приміщеннях представників заборонених Комуністичної партії та партії Русь єдина. Перевірки пройшли у Києві, Дніпрі та Кривому Розі.

Служба безпеки Україна провела обшуки в офісах та приміщеннях представників заборонених Комуністичної партії та партії «Русь єдина». Перевірки пройшли у Києві, Дніпрі та Кривому Розі.

Про це повідомляє пресцентр СБУ у середу, 14 грудня.

Які проросійські партії заборонили в Україні під час повномасштабної війниПроросійські партії, заборонені в Україні після початку повномасштабної війни з росією, – на інфографіці.

Під час обшуків співробітники служби виявили зброю, георгіївські стрічки та прапори країни-агресора, склади з прокремлівською літературою, агітаційними листівками із символікою тоталітарного режиму СРСР та «методички» російських пропагандистів. В останніх читачів закликають до підтримки окупаційних угруповань росії та дають «поради» щодо насильницького захоплення влади в Україні.

Функціонери КПУ планували використати весь «арсенал» пропагандистських засобів для проведення агітаційно-масових заходів на підтримку ворога у разі захоплення Києва та Дніпропетровської області.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 109 ККУ – Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу чи захоплення державної влади.

Нагадаємо, сьогодні СБУ також провела обшуки у церквах УПЦ МП у дев'яти областях.

Раніше у Харківській єпархії МЦ СБУ виявила прокремлівську літературу та російські сухпайки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: