В Україні остаточно заборонили діяльність партії ОПЗЖ

Читать на русском
За ініціативи СБУ Верховний Суд остаточно заборонив в Україні діяльність партії «Опозиційна платформа – За життя».

За ініціативи СБУ Верховний Суд остаточно заборонив в Україні діяльність партії «Опозиційна платформа – За життя».

Про це повідомляє прессслужба СБУ.

За інформацією відомства, 15 вересня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду України відхилив апеляційну скаргу проросійської політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» («ОПЗЖ») і таким чином, остаточно заборонив її діяльність в нашій країні.

Зазначимо, що рішенні про заборону функціонування ОПЗЖ було прийнято на підставі указу президента та рішення РНБО. Вони ґрунтувалися на доказах її деструктивної діяльності, зібрані у межах реагування СБУ на загрози національній безпеці.

«Йдеться передусім про демонстративну підтримку та популяризацію агресивної антиукраїнської політики росії, як на рівні керівництва, так і рядових її членів», - пише СБУ.

В СБУ повідомили, що ОПЗЖ фактично ретранслювала офіційну позицію країни-агресора щодо України та завдавала значної шкоди інтересам нашої держави.

Також відомо, що було встановлено причетність провідних функціонерів ОПЗЖ до діяльності, що «створює реальні загрози національним інтересам, безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України».

Нагадаємо, 20 червня Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова задовольнив позов Міністерства юстиції та заборонив партію «Опозиційна платформа – За життя».

ОПЗЖ стала 11 проросійською партією, діяльність якої заборонена у судовому порядку. Суд заборонив, зокрема, «Опозиційний блок», «Партію Шарія», «Наші», «Блок Володимира Сальдо», Соціалістичну партію України.

Нагадаємо, 14 квітня Рада нацбезпеки та оборони призупинила діяльність фракції ОПЗЖ у парламенті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: