СБУ почала обшуки в церквах УПЦ МП на Харківщині

Читать на русском
Співробітники Служби безпеки України проводять контррозвідувальні заходи на об’єктах УПЦ МП у Харківській області.
Управління СБ України в Харківській області

Співробітники Служби безпеки України проводять контррозвідувальні заходи на об’єктах УПЦ МП у Харківській області.

Про це повідомляє Управління СБ України у Харківській області у Facebook.

Зауважимо, що йдеться про такі об'єкти Харківської єпархії як Свято-Покровський чоловічий монастир, Свято-Благовіщенський кафедральний собор, Свято-Казанський храм, храм ікони «Взискання загиблих», Свято-Успенський храм, Свято-Петро-Павлівський храм, Свято-Миколаївський храм, Свято-Валентинівський храм, Ольгінський храм, храм цариці Тамари, Свято-Архангело-Михайлівський храм, храм Георгія Переможця, Свято-Володимирський храм, а також Свято-Вознесенський кафедральний собор Ізюмської єпархії УПЦ (МП).

У полоні «руського миру»: кому зі священиків УПЦ МП закидають злочини проти державності (виправлено)Кого із представників УПЦ Московського патріархату викрили у співпраці з окупантами, виправдання російської агресії – на інфографіці найвідоміші випадки.

«Заходи проводяться спільно з Національною гвардією та Державною прикордонною службою України – у межах системної роботи Служби безпеки України з протидії підривній діяльності російських спецслужб у нашій державі», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, правоохоронці проводять огляд території та приміщень для виявлення осіб, які можливо причетні до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України та предметів, заборонених до обігу.

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру ректору Почаївської духовної семінарії УПЦ МП.

Також розповідали, що на об'єктах УПЦ МП у Херсонській, Черкаській, Житомирській та Волинській областях завершились контррозвідувальні заходи. Під час обшуків правоохоронці виявили російські паспорти, прокремлівську літературу, «документи» окупаційних адміністрацій та прапори терористичних «ЛНР» та «ДНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: