Знайшли російські паспорти та прокремлівську літературу: підсумки обшуків на об'єктах УПЦ МП у чотирьох областях

Читать на русском
У єпархіях УПЦ МП у Херсонській, Черкаській, Житомирській та Волинській областях знайшли російську паспорти, прапори новоросії та Л/ДНР, прокремлівську літературу.
Фото: СБУ

На об'єктах УПЦ МП у Херсонській, Черкаській, Житомирській та Волинській областях завершились контррозвідувальні заходи. Під час обшуків на території єпархій було виявлено російські паспорти, прокремлівську літературу, «документи» окупаційних адміністрацій та прапори терористичних «ЛНР» та «ДНР».

Про це повідомили у СБУ.

«Крім того, встановлено, що під час захоплення Херсону місцевий архімандрит – настоятель Успенського собору – був присутній у кремлівській залі під час оголошення анексії чотирьох українських регіонів. За декілька днів до звільнення міста священник у супроводі російських загарбників втік до тимчасово окупованих районів півдня України», – зазначили у СБУ.

На території собору виявили колекцію ікон, які росіяни викрали з будівлі почесного консула Литви під час окупації Херсона.

У полоні «руського миру»: кому зі священиків УПЦ МП закидають злочини проти державності (виправлено)Кого із представників УПЦ Московського патріархату викрили у співпраці з окупантами, виправдання російської агресії – на інфографіці найвідоміші випадки.

У церковних приміщеннях також знайшли перепустки, виписані на ім'я «федерального радника військово-цивільної адміністрації рф» та російські паспорти місцевих священиків, отримані під час окупації Херсона.

За даними фактами порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

У Красногірському Свято-Покровському жіночому монастирі на Черкащині правоохоронці виявили прапор так званої «новоросії» та бібліотеку з пропагандистською літературою російських авторів.

На території чоловічого монастиря Овруцько-Коростенської єпархії та Скиту в Житомирській області викрито колишніх кримінальників, які підтримують зв'язок з абонентами рф.

У ще одному монастирі Житомирської області виявили особу, яка з 2020 року перебуває у загальнодержавному розшуку як зникла безвісти.

Під час огляду приміщень Свято-Миколаївського Нилецького монастиря знайдено тексти молитов за країну-агресора та російські «підручники», де вихваляють кремлівський режим.

Нагадаємо, 1 грудня священику Києво-Печерської Лаври, який під час богослужіння прославляв «руський мир», повідомили про підозру в виправдовуванні та запереченні збройної російської агресії.

Також СБУ повідомила про підозру митрополиту Кіровоградської єпархії УПЦ МП.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: