Половина українців виступають за ядерне роззброєння росії – опитування

Читать на русском
Українці підтримують ядерне роззброєння росії та вступ до НАТО як засоби стримування агресора від майбутніх нападів.
Фото: AP

Половина українців (50%) підтримують ядерне роззброєння росії та вступ України до НАТО (61%) як засоби стримування агресора від майбутніх нападів.

Це результати опитування групи «Рейтинг».

Вступ України до ЄС та гарантії від західних партнерів щодо надання озброєння як методи стримування підтримують по 34% опитаних. Ядерне озброєння та фінансову допомогу нашій державі обрали по 17%.

Як змінювалося ставлення українців до членства в НАТОЯк за роки незалежності змінювалося ставлення українців до членства країни в НАТО – на інфографіці. Станом на жовтень підтримка вступу до Альянсу є рекордною.

За підписання мирних угод із росією як метод стримування агресії – лише 8%. Соціологи зазначають, що трохи більше в ефективність підписання мирних угод із рф вірять жителі Сходу та Півдня.

Опитування також показало, що зросла кількість громадян, які підтримують відновлення Україною статусу ядерної держави: з 47% у 2019 році, до 53% – у 2022 році.

Крім того, з початку повномасштабного вторгнення зросла переконаність у тому, що перемогою України у війні є звільнення всіх її територій, включно з Кримом та окупованим Донбасом: з 74% у березні до 85% у листопаді.

9% обрали варіант повернення лише територій, які Україна контролювала до 24 лютого. Не більше ніж 5% українців виступають за продовження бойових дій на території росії.

Нагадаємо, інше опитування показало, що українці готові терпіти матеріальні труднощі протягом 3-5 років, якщо в результаті Україна стане успішною країною та членом ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: