На випадок ядерного удару на Київщині є 425 спеціальних сховищ – Кулеба

Читать на русском
На Київщині є 425 спеціальних сховищ для населення на випадок ядерної загрози. Їх планують обладнати радіоприймачами до 15 листопада.

На Київщині є 425 спеціальних сховищ для населення на випадок ядерної загрози. Їх планують обладнати радіоприймачами до 15 листопада.

Про це розповів голова обласної воєнної адміністрації Олексій Кулеба.

«Останні 8 місяців нас навчили, що може статися все, що завгодно. Як посадовець, я готуюся до гіршого сценарію, але сподіваюся, що все буде нормально», — зазначив він.

У РНБО відповіли на «ядерні» погрози МедведєваПогрози та застосування росією ядерної зброї – це акт суїциду, адже країна-агресор остаточно перетвориться на ворога номер один для всього світу.

За його словами, питання ядерної безпеки, на жаль, не порушувалося останні 30 років. Але за останні 5 місяців усе змінилося. Кулеба зазначив, що вимагає від людей, із якими працює, «не підходити до цього формально».

425 спеціальних сховищ розташовані під землею, мають два входи та виходи, вентиляцію. Загалом в області приблизно є тисяча укриттів.

«Найпростіше - цокольний поверх. Там вікна виходять надвір, але наполовину. Вони не підходять для захисту від радіаційної загрози», - наголосив він.

У разі ядерної атаки, за словами Кулеба, перш за все людина має перейти в укриття. Другий крок – треба мати зв'язок, щоб дізнатися, що робити далі. Однак, якщо відбудеться ядерний удар, то, швидше за все, зв'язку не буде.

«Єдине, що працюватиме, це радіо. Тому скрізь мають бути обладнані портативні радіоприймачі з батарейками, аби можна було приймати сигнал. Тому що інформація – це буде найголовніше», – зазначив він.

Нагадаємо, Дмитро Медведєв погрожує ядерним ударом по Україні у разі її перемоги у війні.

Раніше виступаючи на засіданні дискусійного клубу «Валдай», Володимир Путін заявив, що росії не потрібен ядерний удар по Україні, в цьому немає «ні політичного, ні військового сенсу». Водночас він визнав, що доки ядерна зброя існує, завжди буде небезпека її застосування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: