Кораблі рф готуються до повторного випробування торпеди з ядерною установкою – CNN

Читать на русском
Кораблі рф готуються до повторного випробування нової торпеди з ядерною силовою установкою, тому що перші довелося перервати через технічну несправність.

Кораблі рф готуються до повторного випробування нової торпеди з ядерною силовою установкою, тому що перші довелося перервати через технічну несправність.

Про це повідомляє CNN.

За інформацією журналістів, серед кораблів, які брали участь у підготовці випробувань, помічений модифікований для спеціальних операцій підводний човен з крилатими ракетами «Білгород» здатний запускати безпілотні підводні апарати, у тому числі торпеду «Посейдон».

«Брудна бомба» роспропаганди: навіщо рф хоче звинуватити Україну у використанні зброї масового ураженняПро те, чому росія гарячково намагається звинуватити Україну в спробі застосування зброї масового ураження, брудної бомби – в матеріалі Слово і діло

Минулого тижня було помічено, що судна залишають полігон в Арктичному морі та повертаються до порту, не провівши випробування. У США вважають, що російські військові могли мати справу з технічними труднощами.

«Це можна розглядати як частину ширшої картини та нещодавньої військової практики Росії, яка відправляє погано навчені та недостатньо оснащені війська в Україну», — сказав західний дипломат.

За його словами, військова промисловість рф переживає непрості часи, і санкції Заходу щодо високотехнологічної військової продукції дають ефект та мають тривати й надалі.

Офіційні особи США заявили, що рф може спробувати знову випробувати торпеду, але зазначають, що вода в районі випробувань незабаром почне покриватися льодом.

Торпеда «Посейдон» є безлюдним підводним апаратом із ядерною силовою установкою, здатний нести як звичайні, так і ядерні боєприпаси. Його ядерна силова установка дає «Посейдону» практично безмежну дальність польоту.

Військові США не вірять, що якесь випробування включало б вибух ядерного пристрою. Будь-яка потенційна небезпека походить від несправності ядерної рухової установки, яка може становити небезпеку через радіоактивність.

Нагадаємо, росія до кінця року проведе навчання з ядерного стримування «Гром-2022». Це будуть другі такі навчання у 2022 році, перші відбулися за п'ять днів до вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: