Росія вчора випустила по Україні крилату ракету з імітатором ядерної боєголовки – Defense Express

Читать на русском
В одній із ракет, яку збили вчора над Києвом, був імітатор ядерної бойової частини. Це може говорити про те, що запас крилатих ракет у росії вичерпується до критичного показника. Або це була спроба створити ефект навантаження ППО.
Ілюстративне фотоdefence-ua.com

Над Києвом 17 листопада було збито дві російські крилаті ракети X-55. В одній із них не було бойової частини, а замість неї було «прикручено» блок, який є імітатором ядерної боєголовки.

Про це повідомляє Defense Express із посиланням на джерела.

Тобто, пояснює видання, росіяни взяли ракету Х-55, прибрали з неї ядерну боєголовку і натомість поставили порожню «болванку».

Ракетні удари росії 15 листопада перевершили масштаб 10 жовтня: порівняння двох атакРосія 15 листопада випустила по Україні близько ста ракет. Атака за масштабами перевершила обстріл 10 жовтня, який порівнювали із першим днем вторгнення. Порівняння – на інфографіці.

Зазвичай, росія застосовувала для ударів по Україні ракети типу Х-555 – це неядерна модифікація ракети Х-55, перероблена під звичайну боєголовку з класичною вибухівкою. А саме Х-55 – це радянська ракета, яка спочатку розроблялася як носій ядерної зброї. Звичайна і ядерна боєголовка конструктивно відрізняються між собою: тому росіяни не змогли вставити в Х-55 звичайну боєголовку і запустили ракету з порожньою «болванкою».

Такі дії експерти пояснюють тим, що для забезпечення виконання наказу «зверху» та масованості удару в хід пішли ракети Х-55 з імітатором ядерної боєголовки. Такий варіант може говорити про те, що запас крилатих ракет у росії «наближається до критичної позначки».

Ще одне можливе пояснення – росіяни спеціально використали Х-55 із «порожнім» імітатором ядерної бойової частини, щоб створити ефект перевантаження протиповітряної оборони України.

Нагадаємо, вчора окупанти направили майже 20 ракет по Україні, а також безпілотники. Силами оборони та ППО було знищено 4 крилаті ракети Х-101, 5 безпілотників Shahed-136 та дві керовані авіаційні ракети.

За тиждень росія завдала майже 150 ракетних ударів та направила 26 іранських дронів по території України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: